Brandsma Kotter

Deze zeer gezellige en zeewaardige klassieke en originele Brandsma Kotter verkeert in perfecte staat en is uitermate geschikt voor langere tochten.

Het schip heeft een complete refit gehad en is zeer zeker een bezichtiging waard!

Materiaal

Romp is gebouwd van 4cm dik eiken op eiken spanten. Teak dek (4 cm), teak opbouw en massief teak intimmering. RVS railing en beslag. Koper en messing beslag. Het dek biedt veel ruimte en heeft brede gangboorden. Voorop het dek bevindt zich de kluiverboom en de ankerlier met maststrijkinstallatie. De twee masten kunnen geheel met de hand gestreken worden. Achterop het dek kan het schip
bestuurd worden d.m.v. de helmstok en bevinden zich 2 zitplaatsen.

Stuurhut

De stuurhut heeft geheel rondom glas en geeft een goed overzicht over het hele schip. Hier bevinden zich het hydraulische stuurwiel met autohelm, kompas, Log, dieptemeter, nieuwe marifoon, zeer mooi dashboard, met
tankmeters, Ampèremeters, urenteller, temperatuur- en toerenteller.
Verder is er een kaartentafel, 2 zitplaatsen met tafel en veel opbergruimte. Onder de vloer van de stuurhut staat de nieuwe Deutz 85pk 4 cilinder dieselmotor, de nieuwe accu's (3 x 100Ah AGM) en 2 150 liter brandstoftanks.

Kajuit

In de kajuit bevindt zich de kombuis met koperen spoelbak met kraan, kooktoestel met 3 pitten en koelkast. Tegenover de kombuis is de aparte toiletruimte. Het zitgedeelte bestaat uit een gezellige ruimte met 2 banken (om te
bouwen tot 2 + 1 persoons bed) met teakhouten klaptafel. Het klapluik dient tevens als vluchtluik. Onder de zitbanken bevinden zich twee grote watertanks.

Voorkajuit

Deze bestaat uit 2 bedden en 1 kinderbed, kastruimte en toegang tot het dek door middel van 2 openslaande deuren.

Tuigage

De kotter is Kitsgetuigd met een gaffeltuigage en  heeft zodoende 2 masten 2 gieken en 2 gaffels. De bruine dacron zeilen bestaan uit nieuw grootzeil, nieuwe bezaan, fok en kluiver. De beide masten zijn voorzien van een strijkinstallatie en kunnen zeer makkelijk gestreken worden, waardoor u vrijwel overal kunt komen met deze prachtige motorsailer. Het grootzeil en bezaan worden beschermd door nieuwe huiken.

Techniek

Het schip is voorzien van (navigatie) verlichting, boegschroef met 2 AGM accu's, Mastervolt acculader, compleet nieuwe bedrading, walstroom, radio/cdspeler, twee bilgepompen Het gehele schip kan verwarmd worden d.m.v. heteluchtverwarming en is goed geventileerd.

Stoffering

Nieuwe kussens en matrassen.

Aanvullende informatie

  • Lengte: 10,70 meter
  • Breedte: 3,50 meter
  • Diepgang: 1,20 meter
  • Doorvaarhoogte: 2 - 11 meter
  • Stahoogte: 1,90 meter
  • Gebouwd door: Brandsma Augustinusga (http://www.jachtwerfbrandsma.nl)
  • Vraagprijs: Verkocht

Over ons

Van der Vlies Nautic

Hensonweg 10
4462 GV GOES
Tel.: +31 (0)6 245 310 80
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Openingstijden:

maandag t/m vrijdag van 09.00 - 18.00 uur
zaterdag en zondag op afspraak